Photoworkx | Fotograferen met je smartphone
Fotograferen met je smartphone Den Haag. Iedereen kan een kiekje maken, een verrassende foto is een uitdaging. fotografieworkshops.com
Fotograferen met je smartphone Den Haag
26324
page-template-default,page,page-id-26324,edgt-core-1.3,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-3.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Fotograferen met je smartphone, fotografieworkshop in Den Haag.

Iedereen kan een kiekje maken, een verrassende foto is een uitdaging. Er komt meer bij kijken dan alleen op de knop drukken.

 

Wat geldt voor iedere foto?

Wat is het onderwerp?

-wat wil je laten zien?
-scherpstelpunt
-juiste belichting
-compositie
-achtergrond

Vaak is het een goed idee om het scherpstelpunt op het onderwerp te plaatsen, je weet dan zeker dat het onderwerp scherp is.

Fotograferen met je smartphone

Smartphone camera instellingen

Je smartphone heeft veel verschillende instellingen. Kijk in het menu wat de mogelijkheden zijn. Apple heeft ´live photos´ en slimme HDR. Live photos is een soort bewegende foto van ca. 3 seconden. Met Smart HDR krijg je meer detail in de schaduwen en een betere balans tussen lichte en donkere delen van de foto. Erg handig bij zonnig weer.

Fotograferen met je smartphone

Let op de compositie

Vraag jezelf af wat het onderwerp van de foto is.
(wat wil je laten zien?)
Je onderwerp moet natuurlijk mooi in beeld komen. Let ook goed op de achtergrond, niet te druk en geen storende elementen in beeld. Zo gaat de aandacht naar je onderwerp.

Er zijn verschillende compositieregels, b.v. de regel van derden of gulden snede. En b.v. een centraal perspectief. Bij het maken van portretfoto’s is de gulden snede handig. Via het camera menu is het mogelijk om de hulplijnen aan te zetten. Dit is handig voor een mooie verhouding of om te controleren of b.v. de lijnen van een gebouw recht lopen.
Het is verrassend om een overdreven close-up te maken. Probeer eens je smartphone laag bij de grond of tussen de bloemen te plaatsen.

Fotograferen met je smartphone, Photoworkx Den Haag

Compositieleer

De gulden snede is een natuurlijke verhouding waarbij het beeld horizontaal en verticaal in drieën gedeeld word. Door je onderwerp op een snijpunt te plaatsen geeft dit rust in het beeld en heb je al snel een mooie foto.

fotografieworkshops.com Den_Haag

Gulden snede

Gebruik eens de zelfontspanner of timer

Je kan je smartphone op een tafel zetten of een statief gebruiken. Maak een verrassende variatie voor een selfie. En kies eens een ander standpunt, heel hoog of heel laag. Maak eerst een proefopname voor de juiste belichting en een mooie achtergrond.

Fotograferen met je smartphone

Fotograferen met je smartphone

Controleer en verbeter de opname  

Bij het maken van de foto zijn de belichting en het scherpstel punt zijn aan te passen. Je onderwerp moet natuurlijk scherp zijn en de witte partijen mogen niet uitbleken.
Na het maken van de foto is het eenvoudig om de foto te draaien zodat de horizon recht is. Ook kan je de kleur en de sfeer achteraf aanpassen. Er zijn veel apps voor de nabewerking en het verbetering van de foto.
Snapseed (van Google) VSCO Cam en Lightroom Mobile.

Controleer het juiste bestandsformaat

Om opslagruimte te besparen en om de kwaliteit te verhogen zijn er verschillende mogelijkheden: High efficiency of Meest Compatibel.

High Efficiency Image File Format (HEIF) comprimeert de bestandsgrootte van foto’s op een slimme manier en Meest Compatibel lijkt op het bekende JPEG formaat, het bestandsformaat van foto’s is vaak wat groter.

Photoworkx Den Haag

Het maken van een panorama foto is vaak ook mogelijk en niet ingewikkeld.

Photoworkx Den Haag

Het Binnenhof is niet toegankelijk op dit moment. De grote renovatie zal tot 2026 duren.

Met  een virtuele tour van 360virtueelrondkijken.nl is het wel mogelijk om 360° virtueel rond te kijken in het Binnenhof.

360 virtueel rondkijken op het Binnenhof

360 virtueel rondkijken op het Binnenhof