FAQ | Google Business View | 360Photoworkx virtuele tour - Photoworkx
26890
page-template-default,page,page-id-26890,theme-hudsonwp,edgt-core-1.3,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-3.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

FAQ | Google Business View | 360Photoworkx virtuele tour

De Google Business View tour is een verrassende en innovatieve manier om met uw klanten te communiceren, FAQ.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor een shoot voor een Google Business View?

Het is belangrijk dat de aandacht van de virtuele bezoeker naar de ruimte en de producten gaat. Dus het is slim om voor de shoot, op te ruimen, de verlichting te controleren en om posters met tijdelijke aanbiedingen weg te halen. Klantgegevens en persoonlijke informatie mogen ook even opgeborgen worden.
Personen mogen niet herkenbaar op de foto’s. Google heeft daar strenge privacy richtlijnen voor. Het is handig om de foto afspraak op een rustig moment te plannen.

Als er mensen zijn zal de fotograaf meestal wachten totdat mensen uit het beeld zijn. Bewegende mensen op afstand zijn geen probleem. De HDR 360° panoramafoto’s worden opgebouwd met 25 losse foto’s. Dit is prima voor stilstaande objecten maar als er mensen zijn onhandig. Bij bewegende onderwerpen kunnen er dubbele beelden ontstaan.

Gaat de fotoshoot alleen om het interieur of ook het personeel en klanten?

Omdat we op de 360° panoramafoto’s het interieur van uw bedrijf onder de aandacht willen brengen, willen we zo min mogelijk mensen op de 360° panoramafoto’s hebben. Als eigenaar bent u verantwoordelijk voor het informeren van het personeel en klanten dat de Google Business View – Google Street View fotoshoot plaatsvindt.

Wat is de prijs van een 360° virtuele tour bij Google Maps / Google Business View?

Het tarief van de Google Business View – Google Maps 360° virtuele tour is afhankelijk van het bedrijf en de locatie, het aantal etages, vierkante meters en de indeling. Het gaat voornamelijk om het aantal 360° panoramafoto’s die nodig zijn om een complete virtuele tour te creëren.

Het kiezen van de camerastandpunten bij het fotograferen van een Google Street View tour gaat altijd in rechte lijnen en met 90° hoeken. Dus bij een trap zijn er een aantal extra panoramafoto’s nodig. En het volgende camerastandpunt moet altijd te zien zijn. Er moet een wandelroute in de rondleiding zitten.

We werken met een prijs per 360° panoramafoto. Daarnaast komen er de reis- en de eventuele parkeerkosten bij. De prijs is afhankelijk van het aantal foto en het oppervlakte van de onderneming.

Welke extra kosten kan ik verwachten?

De Google Street View tour is een eenmalige uitgave.
Voor het maken van de 360° panoramafoto’s en het koppelen van de tour aan Google betaalt u eenmalig.
De virtuele tour wordt gehost door Google.

 

De Google Business View – Google Street View tour staat online, waar kan ik hem vinden?

De Google Street View tour staat op de servers van Google.
Ze zijn gekoppeld aan de Google Mijn Bedrijf weergave van uw bedrijf.
De Google Street View tour staat in de zoekresultaten van Google en Google Maps. De tour is d.m.v. een iFrame ook te plaatsen op uw website.

De 360 graden panorama foto’s zijn gemaakt, wat nu?

Kleur

De juiste kleur van de foto’s is altijd een uitdaging. Bij 360° panoramafoto’s kan het zijn dat er aan de ene kant van de ruimte de kleur van het licht koel is, door buitenlicht. En 180° verder warm licht door de kleur van het kunstlicht.
Ik corrigeer altijd naar een neutrale kleur, zodat het wit ook wit is en dat de kleur van bijvoorbeeld kleding juist is.
Afhankelijk van het beeldscherm van de computer of mobile telefoon kan de kleur ook verschillen.

Op aanvraag is het zeker mogelijk om de serie foto’s warmer te maken.

De 360° panoramafoto’s zijn gemaakt, wanneer is de Google Street View tour klaar?

De 360° panoramafoto’s zijn vrij snel te zien op uw Google Mijn Bedrijf pagina.
De koppelingen van de 360° panoramafoto’s in de Google Business View – Street View tour nemen meer tijd in beslag.
Dit duurt gemiddeld 7 tot 14 dagen. Dit is afhankelijk van het formaat van de tour.

Naast de bekende Google Business View tour is het mogelijk om een interactieve virtuele rondleiding te maken.

Bij de interactieve 360° virtuele tour is het mogelijk om rond te kijken en gebruik te maken van de informatie ‘knoppen’ (pictogrammen).
Een informatie ‘knop’ kan een aantal functies hebben. Bijvoorbeeld: het laten zien van tekst, een weblink, een video of een album met foto’s.

Informatie kan gegeven worden in de vorm van een korte Pop-Up tekst,  een PDF document, of de tekst kan worden voorgelezen.

De interactieve 360° virtuele tour lijkt op een 360 graden website.

Voor meer informatie: 360virtueelrondkijken
https://360virtueelrondkijken.nl/

De interactieve virtuele rondleiding

Een overzicht van de 360Photoworkx  |  Google Business View tours